Futureproof

In 2050 is iedereen gechipt en daarmee is Dr. Watson beter op de hoogte van jouw gezondheid dan dat jij dat zelf bent. Ook is het behalen van een rijbewijs volledig achterhaald, want niemand mag meer zelf rijden en de miljoenen online bestelde pakketjes, die worden allemaal per drone of elektrisch voertuigje afgeleverd. Is dit een inkijkje in onze toekomst? Volgens trendwatcher en futurist Richard van Hooijdonk wel. Als dit inderdaad het geval is, welke consequenties hebben deze ontwikkelingen dan voor vraagstukken als mobiliteit, ruimtegebruik en een gezonde leefomgeving?

drone.jpg

In gesprek

Over deze en nog veel meer vraagstukken rondom thema’s als natuur, recreatie en energietransitie gaat de provincie in gesprek. Met overheden, kennisinstellingen, bedrijven, studenten en inwoners. En dan richten we onze blik niet op morgen, maar op een generatie vooruit: op 2050. Ook meepraten? Kijk op de pagina Denk mee over waar, wanneer, welke onderwerpen op de agenda staan en meld je aan.

Denk mee

Heb je geen tijd om deel te nemen aan één van de bijeenkomsten, maar wil je wel je ideeën over wat jij belangrijk vindt met ons delen? Laat het ons weten en vul de online enquête in! Als je de enquête invult voor 1 april maak je kans op één van de acht ballonvaarten voor twee personen.