Inspiratie uit de praktijk

Bekijk de video over Utrecht Food Freedom. Dit is de eerste video uit een reeks waarin we op zoek gaan naar inspiratie voor de provinciale Omgevingsvisie. We bezoeken mensen die nu al bezig zijn met het oplossen van maatschappelijke vraagstukken van de toekomst. De initiatiefnemers van Utrecht Food Freedom willen proberen meer om lokaal geproduceerd voedsel in onze supermarkten te krijgen.

utrecht_food_freedom.jpg

Utrecht Food Freedom gaat de uitdaging aan om in 10 jaar tijd een kwart van ons eten uit korte voedselketens te laten voortkomen. Op die manier zijn we minder afhankelijk van de internationale markt. Wat is daarvoor nodig?

> Bekijk de video over Utrecht Food Freedom

Leren van nieuwe ontwikkelingen

Hoe willen we ervoor zorgen dat we ook in de toekomst fijn kunnen wonen, werken en leven in de provincie Utrecht? Dat geven we aan in de provinciale Omgevingsvisie. Het opstellen van de visie doen we in nauw overleg met allerlei deskundigen. Tegelijkertijd laten we ons inspireren door mensen die nu al bezig zijn met het oplossen van maatschappelijke vraagstukken van de toekomst. Welke nieuwe ontwikkelingen zijn er? En van welke initiatieven en ideeën kunnen we leren?

Nieuwsgierig? Vanaf 18 november verschijnt er wekelijks een video.