Kennis en inzicht delen op de Dag van de Omgevingswet

De 2e Dag van de Omgevingswet was op 23 november 2017 in het Huis voor de Provincie. Ongeveer 220 bestuurders, raadsleden, management en medewerkers van gemeenten, waterschappen, uitvoeringsdiensten en de provincie Utrecht legden de basis voor een succesvolle samenwerking.

dan-van-de-omgevingswet.jpg

De Omgevingswet vraagt veel op het gebied van samenwerking. De provincie heeft medeoverheden nodig om de Omgevingswet op een soepele manier van kracht te laten gaan. Daarom stond deze dag in het teken van 'Samenwerken = samen leren = samen doen'.

Rode draad

In verschillende workshops werden de deelnemers meegenomen in thema’s met daarbij ‘samenwerking’ als rode draad. Daarnaast liet spreker Ap Dijksterhuis de deelnemers een andere kant van samenwerking zien, namelijk gedragsverandering. Zeer geboeid luisterden de deelnemers naar zijn woorden. Inzicht in de relevantie van samenwerking is absoluut ontstaan.

Voorwaarde succes

De toekomstige nieuwe Omgevingswet is de grootste wetsherziening sinds de grondwet en mondt uit in één wet voor de gehele fysieke leefomgeving. Voorwaarde voor succes is dat de verschillende overheden en sectoren elkaar weten te vinden. Vragen als: Hoe maken we de Omgevingswet ‘Utrechts’? Op welke manier werken we samen en op welk vlak? Waar kunnen we elkaar helpen? Welke veranderingen zien we in onze gezamenlijke taken? stonden centraal tijdens dit congres.

Voor algemene vragen over de provincie Utrecht:
info@provincie-utrecht.nl(030) 258 91 11

Voor persinformatie: