Omgevingswet gaat meer en meer leven

‘Zorgvuldigheid voorop bij megawet in wording’. Zo luidt de titel van de terugblik op de zesde Nationale Dag van de Omgevingswet, waarvan vandaag het eerste exemplaar is overhandigd aan gedeputeerde Mirjam Maasdam van de provincie Utrecht.

gedeputeerde-mirjam-maasdam-en-jos-dolstra.jpg

Gedeputeerde Maasdam vindt de bundeling van de congresresultaten zeer waardevol: “De Omgevingswet vraagt een nieuwe manier van werken, waarbij we leren door te doen. Juist daarom is kennisdeling en een kijkje in elkaars keuken zo belangrijk." Uit ervaringen binnen de provincie merkt de gedeputeerde dat de Omgevingswet meer en meer gaat leven. “Wij zijn inmiddels gestart met de participatieaanpak om, in het kader van de omgevingsvisie, te komen tot een visie hoe Utrecht er in 2050 uit kan zien. We gaan heel kort cyclisch werken om de visie op papier te krijgen. Zo willen wij tot een visie komen waarin iedereen zich herkend en erkend voelt.”

Dag van de Omgevingswet, 2017-editie

Ruim 300 deelnemers verdiepten zich tijdens de Dag van de Omgevingswet in de verschillende aspecten van de grootste wetgevingsoperatie van ons land sinds de Tweede Wereldoorlog. De 2017-editie, met een programma dat op vrijwel alle aspecten van de nieuwe wet verdieping bood, is opnieuw uitgemond in een klinkend succes. Dat beaamde ook gedeputeerde Mirjam Maasdam: “Onze Statenzaal puilde bijna uit van de hoeveelheid geïnteresseerde professionals. Dat is goed, want we moeten het samen doen.” De nu verschenen terugblik in woord en beeld bevat een schat aan informatie voor iedereen die met de Omgevingswet te maken heeft. De Vereniging van Milieuprofessionals organiseert de Dag van de Omgevingswet al vanaf de eerste editie met een groeiend aantal samenwerkingspartners. De 2017-editie van de Dag van de Omgevingswet vond plaats in het Huis voor de provincie in Utrecht.

‘Zorgvuldigheid voorop bij megawet in wording’ kost €12,50 (80 pag., incl. verzendkosten) en is per mail te bestellen via bureau@vvm.info o.v.v. ‘Omgevingswet’. Of gratis te downloaden op de website van de VVM (Vereniging  Van Milieuprofessionals).

Voor algemene vragen over de provincie Utrecht:
info@provincie-utrecht.nl(030) 258 91 11

Voor persinformatie: