Omgevingsvisie Provincie Utrecht

Snel naar

 • Omgevingsvisie

  Op 10 maart 2021 hebben Provinciale Staten de Omgevingsvisie en Interim Omgevingsverordening vastgesteld. Daarmee zijn deze documenten definitief geworden. De Omgevingsvisie en Interim Omgevingsverordening treden vanaf 1 april 2021 in werking.

  Online raadplegen

  U kunt de Omgevingsvisie online raadplegen op ruimtelijkeplannen.provincie-utrecht.nl en op de landelijke site ruimtelijkeplannen.nl (klik op de button "Plannen zoeken"en zoek vervolgens op plannaam "Omgevingsvisie provincie Utrecht".

  ruimtelijkeplannen.provincie-utrecht.nl/NL.IMRO.9926.2020OWVISIE-VA01

  Op ruimtelijkeplannen.nl vindt u alle ruimtelijke plannen en regels van alle overheden die op dit moment gelden. Op ruimtelijkeplannen.provincie-utrecht.nl vindt u alle plannen van de provincie Utrecht, deze viewer biedt meer mogelijkheden. Bekijk de uitlegvideo voor meer tips voor het bekijken van de Omgevingsvisie.

  Download Omgevingsvisie

  Van de Omgevingsvisie zijn twee versies beschikbaar: een interactieve PDF en een  printversie. In de interactieve PDF kunt u via de knoppen rechts bovenaan de bladzijden door het document bladeren. In dit document zijn ook de inhoudsopgaven actief waarmee direct vanuit de inhoudsopgave naar de betreffende bladzijde of kaart kan worden geklikt.

  Omgevingsvisie (interactieve PDF)

  Vanwege de opgenomen afbeeldingen en kaarten is de printversie een zwaarder bestand. Daardoor kan het even duren voordat dit bestand uitgeprint is.

  Omgevingsvisie (printversie)

  Nota van Beantwoording

  Bij de vaststelling van de Omgevingsvisie en Interim Omgevingsverordening hebben Provinciale Staten ook de Nota van Beantwoording in reactie op de ingediende zienswijzen vastgesteld.

  Download Nota van Beantwoording

  Bekijk de video over de Omgevingsvisie