Inspiratie uit de praktijk

Hoe willen we ervoor zorgen dat we ook in de toekomst fijn kunnen wonen, werken en leven in de provincie Utrecht? Dat geven we aan in de provinciale Omgevingsvisie. Het opstellen van de visie doen we in nauw overleg met allerlei deskundigen.

Tegelijkertijd laten we ons inspireren door mensen die nu al bezig zijn met het oplossen van maatschappelijke vraagstukken van de toekomst. Welke nieuwe ontwikkelingen zijn er? En van welke initiatieven en ideeën kunnen we leren?

Snel naar

 • Man wordt geïnterviewd bij laadpaal

  Rijden in een batterij op wielen

  Elektrisch rijden en het opwekken van zonne-energie: twee ontwikkelingen die We Drive Solar bij elkaar brengt. Hiervoor ontwikkelden ze een speciale auto. Wat kun je met deze auto en wat is er nodig om dit initiatief verder te brengen?

 • Man en vrouw werken in stadstuin

  Voedsel verbouwen in de stad

  Volgens Koningshof zou het goed zijn als mensen meer weten over het voedsel dat zij eten. Daarom hebben zij een braakliggend stuk grond in Utrecht nieuw leven ingeblazen: daar kunnen mensen uit de stad hun eigen voedsel verbouwen. Hoe ziet Koningshof de toekomst voor zich?

Snel naar

 • Man wordt geïnterviewd in keuken

  Groter huis, kleiner huis

  In plaats van verhuizen je woning groter of juist kleiner maken? Dat klinkt als een toekomstideaal. Niets is minder waar, want zo’n huis bestaat al! Hoe gaat Selficient zorgen dat ook jíj in het huis van de toekomst kan wonen?

 • Interview over het Dakpark

  Groen in de wijk, park op het dak

  Bewoners maakten zich hard voor meer groen in de wijk en kunnen nu genieten van het grootste openbare park, boven op een dak. Het is met name dankzij hen dat het park er is gekomen én blijft. Hoe hebben zij dit voor elkaar gekregen?